Oprichter Raspberry Bloom

Rina Kamta is een bevlogen meditatiedocent, danscoach en trainingsacteur. Ze werd getraind in onder meer modern jazz, Urban dans en Laban bewegingsanalyse. Na jaren te hebben gedanst in diverse producties, begon ze in 2009 met dansles geven. Vier jaar later maakte ze de overstap naar het theater waar ze dansstukken choreografeerde voor kleine en grote producties zoals ‘3 Musketiers’, ‘Fame!’ en ‘The Addams Family’.

Tegelijkertijd introduceerde ze haar eerste reeks meditatie workshops voor tieners en volwassenen: ‘Huisgemaakte Meditatielessen’. Dit programma bracht ze uiteindelijk naar het basisonderwijs waar het werd omgedoopt tot ‘Chillen kun je leren‘ (‘Tiny Wisdom Program’). Als gastdocent (chilljuf) geeft ze workshops op scholen aan kinderen vanaf zeven jaar.

In 2017 introduceerde Rina ‘Chillen kun je leren’ voor kinderziekenhuizen. Als docent/coach verzorgt ze individuele coaching en workshops voor jonge patiënten (en ouders) in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en in het Juliana Kinderziekenhuis.

Onder de vlag van Raspberry Bloom Performance Art, ontwikkelt ze educatieve concepten op het gebied van spiritualiteit en podiumkunsten voor (zieke) kinderen en jongeren. Ook geeft ze workshops binnen het bedrijfsleven.

Rina volgde opleidingen in Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP Coaching), Laban Movement Analysis, Trainingsacteren (Theaterschool De Trap), Fysiek Theater en Neurologische Muziektherapie (ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten).